Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Sådan laver du dine egen adventsstage

Adventsstager er et symbol på julen, og de spreder hygge fra første søndag i advent og frem til juleaften. Du har mulighed for at lave din egen adventsstage, som vil bringe personlighed og kreativitet ind i din bolig over julen. Følg disse trin for at få inspiration til, hvordan du laver unikke adventsstager:

  1. Vælg materialer - det kan være alt fra gamle træskiver, papir eller stofstykker af forskellige farver og teksturer eller elastikker til at holde på pynten.
  2. Bestem formen - skal den være firkantet, rund eller måske formet som en stjerne?
  3. Tilføj pynten - til dette kan du bruge julekugler, naturmaterialer eller andet pynt til at dekorere den med. 

Dette skal du bruge til din adventsstage

Der er mange forskellige måder at dekorere en adventsstage på. Du bør starte med at finde ud af, hvordan du gerne vil have den til at se ud. Man kan ofte bruge nogle af de ting, man allerede har i sit hjem.

Du kan bruge julepynt som stjerner, hjerter eller glaskugler. Disse ting kan man binde sammen med elastikker, ståltråd eller snor for at skabe et unikt udtryk i adventsstagen. Endelig er det vigtigt ikke at glemme lysene! De fire lys i adventsstagen repræsenterer julens fire adventsdage, og er en form for nedtælling til juleaften. 

Enkel opsætning af din adventsstage med elastikker

Det er enkelt at opsætte en adventsstage, og det kræver ikke mange materialer. Et alternativ til ståltråd er elastikker, som man ofte har i køkkenskuffen. Først skal du finde fire elastikker, som du kan bruge til at sætte dine adventslys fast med.

Når du har fundet fire elastikker, skal du binde dem sammen i et kryds, så de danner et kors. I krydset skal du placere lysene i hver åbning, så de sidder godt fast. Det er nemlig vigtigt, at lysene ikke vælter i stagen. Herefter kan du begynde at pynte den, så du kan skjule elastikkerne. 

Brug genbrugsmaterialer til din stage

Genbrugsmaterialer er altid en god idé, når man skal lave en personlig adventsstage. Ofte gemmer man noget fra den foregående jul, eller måske har man noget liggende, som man kan bruge til at lave en kreativ stage med. Det kan være alt fra gamle træplanker, trækasser eller lignende til at lave en adventsstage.

Herefter kan du give dem et nyt liv ved at male dem, så de passer til den stil, du går efter. Der findes forskellige stager, alt efter om man er til den traditionelle eller moderne, så vælg den adventsstage som vil bringe hygge ind i dit hjem.